El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dilluns, 14 de març del 2011

marc de 2011 - "Onze minuts" de Paulo Coelho

Onze minuts
Paulo Coelho
Editorial: Proa
Edició 2003

Maria, la protagonista d’Onze minuts, és una noia del nord del Brasil que viatja a Rio de Janeiro, on coneix un empresari que li ofereix un bon lloc de treball a Ginebra. Maria creu que hi trobarà diners i fama, però acabarà exercint la prostitució. L’aprenentatge que extraurà d’aquesta dura experiència modificarà per sempre més l’actitud de Maria envers la vida i envers ella mateixa.
Onze minuts és una novel•la que explora la naturalesa del sexe i de l’amor, la difícil i intensa relació entre el cos i l’ànima, i el camí per arribar a la seva unió equilibrada.

Comentaris generals de les 17 persones assistents:
La Maria:
Ambiciosa, intel•ligent, ingènua i s’ha deixat portar per les circumstàncies, vol assolir poder, llesta i sap el que vol, diner fàcil, triomfar, incauta, decidida, desenganyada de l’amor, des de petita busca l’amor, vol assolir més cultura.

En Ralf: desenganyat de la vida, ha viscut molt intensament, un home solitari, un vividor.
.
En Milan: un personatge difícil d'entrendre, però bona persona
.
La bibliotecaria: ajuda a la protagonista, però la seva vida no és el que sembla.

La Novel•la: fàcil de llegir, eròtica, fa reflexionar. Un llibre escrit entre novel•la i diari. Encara que no té número de capítol, els marca amb les anotacions que la Maria fa en el diari.

L’autor: ha agradat la forma d’escriure i les reflexions que fa sobre el tema.

Ha agradat gairebé a tothom. Nota: 6,8

4 comentaris:

  1. Un llibre molt interessant sobre la precarietat de les dones al Brasil i a molts països del món. A més el vam comentar just el dia de la dona treballadora!!!

    Neus

    ResponElimina
  2. A MI TAMBÉ EM VA AGRADAR, JO PENSO QUE LA PROTAGONISTA ES FA PROSTITUTA PER QUE ELLA VOL, NINGÚ L'OBLIGA, PER ELLA AIXÒ ES COM UN ART, MIRA DE FER LA FEINA BEN FETA, HI NO NOMES EM EL TEMA SEXUAL, SI NO EM SABER ESCOLTAR ALS CLIENTS

    ResponElimina
  3. PER CONTES DE PEPI QUI FA EL COMENTARI ES LA MARIA SOCORS

    ResponElimina
  4. Hola Maria Socors,

    Veig que te'n has sortit. Molt bé el comentari. Ara t'has de fer seguidora,la fórmula és la mateixa.

    ResponElimina